İşçinin tek güvencesi kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmalarına sendikaların tepkisi dinmiyor.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Akçul “Fon sistemini tartışmayı dahi doğru bulmuyoruz” dedi.
Sendikaların genel grev nedeni saydığı, hükümetin ise ısrarla fona devretmeye çalıştığı işçinin tek güvencesi olan kıdem tazminatı tartışmaları bitmiyor.
Son olarak Milliyet gazetesine konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu kıdem tazminatının fona devredileceğinin sinyalini verdi.
Sendikalar ise kıdem tazminatının mevcut halinde kalması görüşünde açıklama Türk İş’e bağlı Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’dan geldi Akçul fon sisteminin işçiyi güvencesiz bırakacağını söyledi.