AK Parti Eski İlçe Başkanı Ali ÇAKIROĞLU'nun Basın Açıklaması

İlçemizde son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili olarak yerel ve ulusal basında yer alan ilçemizi karalayıcı haberleri esefle kınıyorum. Olayların başından itibaren olay yerinde bulunduk ve tüm yaşananlara bizzat şahit olduk. Toplumsal olaylar karşısında insanların tepki vermesi kadar doğal bir durum yoktur. Bugün doğu ve güneydoğuda insanlar sokağa çıkamazken, evler, arabalar yakılıp yıkılırken insanlara normal gelen olaylar; Beypazarı halkının verdiği tepkiyi faşizan olarak nitelendiriyorlar. Burada herkesin dikkat etmesi gereken hususlardan biri şu; faşist olarak nitelendirilen Beypazarı halkından yaklaşık 10 hemşerimiz ateşli silahla çeşitli yerlerinden vurularak yaralanmıştır, 4 polis memuru yaralanmıştır. Bugüne kadar ne hastaneye ne de emniyet birimlerine ulaşan herhangi bir güneydoğulu vatandaşın silahla yaralandığı bilgisi yoktur. Eğer Beypazar’lı insanlar faşist ve burada yaşayan doğulu vatandaşları linç etmek için çıksalardı silahla yaralananlar onlar olmazdı. İnsanların demokratik tepkileri karşısında duyarlı olmak  gerekiyor.

Ülkemizin çeşitli yerlerinden her gün onlarca şehit haberi gelirken milliyetçi ve muhafazakar kimliği ile tanınan Beypazarı halkının buna tepki vermemesi beklenemezdi. 07 Eylül Pazartesi günü akşam saatlerinde ilçenin sanayi bölgesinde toplanan vatandaşlar araçlarıyla şehit konvoyu yapmak için toplanıyorlar. Devamında konvoy araçlarla birlikte şehirde tur atmaya başlıyor. Olayların başladığı yer şehir merkezinde bulunan bir alan orası doğulu vatandaşların yaşadığı bir sokak değil yarısından çoğu da Beypazarı’nın yerli insanı. Konvoyun geçişi esnasında yol kenarında  yaşayan doğulu vatandaşların bulunduğu evlerden konvoya taş atılmaya başlanıyor.

Sözlü hakaretler ve kışkırtmalarla insanlar bu olayın içine çekilmeye çalışılıyor. Arka sokaklardan kaldırım taşları sökülerek ailesiyle birlikte konvoya katılan insanlara saldırmaktan daha büyük faşistlik ve canilik olmaz. Arabası zarar gören insanlar mecburen araçlarını yol kenarına çekerek beklemeye bazıları ise karşılık vermeye başlamışlardır. Bu olayların sosyal medyada yayınlanması sonucunda Beypazar’lı vatandaşlar olay yerinde toplanmaya başlamışlardır. Kendi doğup büyüdüğü sokaklarda taşlanan, küfür ve hakarete uğrayan insanların buna tepki vermesi kadar doğal bir durum yoktur. Güzel ilçemizde yaşanan küçücük olayları abartmaya çalışacaklarına güneydoğuda her gün gelen onlarca şehit için de tepki verseler. Şehitler üzerinden siyaset yapmak, insanların acılarını siyasete alet etmek, insanların tepkilerinden nemalanmaya çalışmak insanlık dışıdır, ahlak dışıdır.
Beypazarı’nda 20 yıldır güven ve huzur ortamı içerisinde birlikte yaşayan güneydoğulu kişilere bugüne kadar tek bir tepki verilmemiş tek bir olumsuzluk yaşanmamışken bunu haber yapıp insanları iyiye yönlendirmeye çalışmayan medyanın bugün tek bir olaya körükle giderek yangın çıkarmaya çalışması manidardır. Ben doğup büyüdüğüm bu şehrin insanlarının sağduyusuna, insan sevgisine, barış ve kardeşlik duygusuna kefilim. Malum medya tarafından yapılmaya çalışılan karalama kampanyalarını esefle kınıyorum. Kıymetli vatandaşlarımızı da tüm bu olaylar karşısında sağduyulu olmaya davet ediyorum.
Saygılarımla…

Ali ÇAKIROĞLU